Wij maken gebruik van cookies
Cookies accepteren

Een Zinvol onderwijstraject voor vluchteling studenten gaat van start! 

Wij zijn trots dat ons motto Zinvol onderwijs voor iedereen handen en voeten heeft gekregen voor hoogopgeleide vluchtelingen. Dat we als Stichting een zinvol initiatief zijn gestart en binnen een jaar hebben zien uitgroeien tot een concreet resultaat. In september 2018 starten er namelijk 20 studenten aan Fontys Hogeschool Eindhoven met een aangepast leersysteem. Werken en leren voor hoogopgeleide professionals. Waarbij werkgevers, gemeente, UAF, en de Hogeschool nauw met elkaar gaan samenwerken. 
 
Dit prachtige idee hebben we als Stichting Zin in Onderwijs, samen met Fontys en het UAF uitgewerkt naar een traject voor hoog opgeleide vluchtelingen in Zuid Nederland. Het traject verbindt werk en leren op AD niveau. We hebben werkgevers benaderd en samen met Fontys gekeken naar hoe we voor deze groep de aansluiting succesvol kunnen maken. De Studenten kunnen kiezen uit Mechatronica, Electro en Werktuigbouw.  


Project: Het Loopbaancollectief 

Stichting Zin in Onderwijs participeert in het Loopbaancollectief (Rotterdam). 

Wat is het Loopbaancollectief?
Het Loopbaancollectief (Rotterdam) is een samenwerkingsverband van vier zelfstandig ondernemers die hun ervaring en krachten bundelen op het gebied van loopbaan activiteiten. Vanaf juni voeren we een project uit in Rotterdam, een project in het kader van de meervoudig onderhandse aanbestedingsprocedure. Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). We geven hier aan diverse scholen in Rotterdam Zuid (po/vo) een training in het voeren van een  loopbaangesprek en de implementatie van de reflectie/ loopbaangesprekken.

Andere scholen, gemeenten/projecten/steden kunnen we begeleiden/trainen op het gebied van loopbaanleren om zo een kwaliteits-slag te maken in het verder implementeren van LOB in de school.

Wie we zijn:
Annette Diender: https://www.linkedin.com/in/annettediender/
Annet Hermans: https://www.linkedin.com/in/annet-hermans-622b4328/
Anna de Rijk: https://www.linkedin.com/in/anna-de-rijk-0715591b/
Els van Osch: https://www.linkedin.com/in/elsvanosch/

Voor meer informatie over het Loopbaancollectief mail: info@zininonderwijs.nl

Aanbod trainingen

Veranderkracht en persoonlijk leiderschap
Voor NVS-NVLheeft de Stichting een training ontwikkeld:
 
Borging van LOB in je school hoe doe je dat? 
Nieuwsgierig hoe je mensen kunt motiveren en draagvlak kunt creëren? Hoe je goed in positie kunt komen in de school en hoe je de kwaliteiten van anderen kunt te benutten? ga naar de site van nvs-nvl. Vorige deelnemers geven de training gemiddeld een 8,7.
 

"Borging van LOB in het vmbo"

Voor Stichting Platforms VMBO hebben we  een training ontwikkeld: " Borging van LOB in het vmbo".

Dit is een driedaagse cursus waarin u praktisch aan de slag gaat met LOB met als doel als school loopbaangericht onderwijs te bieden. In drie dagdelen gaan teams van scholen (bestaande uit 2 mensen) op basis van de (gratis) e-learning LOB aan de slag met het concreet vormgeven van LOB in de eigen school, zodat voor leerlingen een loopbaangerichte leeromgeving ontstaat.

Dag 1: LOB in de school: visie, cultuur, rollen, taken van de school en de mensen die daar werkzaam zijn.
Dag 2: LOB in de regio: verbinden van (werk)ervaringen in de beroepspraktijk, het vervolgonderwijs en met het leren op school; een regionale LOB aanpak.
Dag 3: Borging van LOB in de school en de regio.

Voor meer informatie en om je aan te melden ga naar: https://bijscholingvmbo.nl/profieloverstijgend/

Loopbaangesprekken training

Voor het Roemer Visscher College geven we 3 verschillende opeenvolgende trainingen over het voeren van loopbaangesprekken. Hoe kan je van en met elkaar leren en zorg je ervoor dat de leerling er het meeste uithaalt. Het aller belangrijkste van de training: dat een leerling na ieder loopbaangesprek de deur uitgaat met een concrete opdracht, een volgende stap op weg naar misschien een mooi avontuur.

Projectbegeleiding bij het Rhedens

Zin in Onderwijs is verantwoordelijk voor de procesbegeleiding van de schoolontwikkeling voor havo/vwo bovenbouw van het Rhedens. Het Rhedens wil een schoolontwikkeling doormaken voor havo-vwo bovenbouw in het  schooljaar 2017-2018 op drie fronten. De drie ontwikkellijnen zijn:
- vernieuwing en vormgeving vmbo
- ontwikkeling bovenbouw Havo-VWO
- ontwikkeling toekomstgericht onderwijs

Augustus 2018 gaat de school beginnen met een nieuwe havo-vwo bovenbouw en zal er voor de hele school meer toekomstgericht onderwijs worden gegeven. Er zullen leerteams komen en zal er gewerkt worden in een 25 minuten rooster. Benieuwd naar het Dierens Model? We geven graag meer uitleg!


Leernetwerk: aansluiten havo-hbo

Voor de VO-raad begeleiden we het Leernetwerk: Aansluiting havo-hbo. Met diverse scholen gaan we praktisch aan de slag met de vraagstukken die de school zelf heeft in een informele setting.​ We leren van en met elkaar, wisselen best practises en bevindingen uit en zorgen dat er door alle scholen iet gehaald en gebracht kan worden.


SkillsMETER XRP

Zin in Onderwijs begeleid scholen die gebruik maken van de SkillsMeter met de implementering. Nu hebben we de SkillsMETER en dan? We kijken samen met de school hoe je een doorlopende leerlijn kan ontwikkelen en hoe je de olievlek van de meter kan vergroten d.m.v. train de trainer concept. Met een tam in de school gaan we praktisch aan de slag om de Skillsmeter in de school verder handen en voeten te geven. 


Studiedagen

Zin in Onderwijs organiseert samen met de schoolleiding/docenten studiedagen op het gebied van verandermanagement, organisatieontwikkeling, teambuilding maar ook met praktische onderwerpen zoals hoe differentieer je, hoe gaan we formatief evalueren, geven we design sessies, Scrumtrainingen, hoe ga je meer coachend lesgeven etc.  


Kennis delen door elkaar te ontmoeten!
De Zin in Onderwijs Ballenbak

Wij geloven dat veranderen en ontwikkelen door te zoeken naar verbinding meerwaarde heeft. Dat er kracht zit in het met elkaar creëren en dat leren een sociaal concept is. Ontmoetingen creëren en met elkaar in gesprek gaan over de praktijk is een krachtige manier van leren en ontwikkelen. Door verhalen te delen, word je wijzer. Vandaar onze Zin in Onderwijs Ballenbak die je op je school, tijdens een evenement of congres kan neerzetten. We hebben een complete methode ontwikkeld met vragen die je in de ballenbak aan elkaar kan stellen. Het kan gebruikt worden als teaser maar we bieden eventueel ook een follow-up voor klassen en teams. We komen graag bij je langs met onze Ballenbak en zorgen voor een unieke ervaring! Meer informatie? Mail gerust naar: anna@zininonderwijs.nl


 

Zin in een goed gesprek?

Nieuwe ontwikkelingen, delen, je les anders inrichten het zijn hele mooie initiatieven maar het begint allemaal pas als je iemand kent, iets aan iemand kan vragen en je kwetsbaar durft op te stellen. Want hoe goed ken jij je collega’s? Hoe goed kennen je leerlingen elkaar?
Wanneer ben je eigenaar en kan je dit ook ontwikkelen?

Door middel van een workshop creeëren we eigenaarschap en zorgen we voor een team dat er gezamelijk voor gaat. Zin om kennis te maken? Zin om dit mee te maken? Mail of bel ons gerust voor een afspraak over eigenaarschap.
 

Els van Osch
els@zininonderwijs.nl
06 577 721 33
Anna de Rijk
anna@zininonderwijs.nl
06 467 179 70